Rütbesi: 43 [?]
Tecrübe Puanları: 3.335.911
Sonraki Rütbe: 3.609.430
THY'de Mut Uçağı
Fotoğraftakiler: Sadık KESKİN, Özden TÜRKÖN
Değerli Üyelerimiz!
Değerli Okurlar!
Biliyorsunuz THY uçaklarına il veya ilçe isimleri verilmekte ve bu isimler uçağın üzerine yazılmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak pilot olan hemşehrilerimizden yine 'Mut Sevdalısı' sayın Özden TÜRKÖN, THY Yönetim Kurulu'na yeni alınan uçaklardan birine MUT isminin verilmesi için öneride bulunmuştur.
Bu öneri şu anda tüm Mut Sevdalılarının desteğini beklemektedir.
Nasıl destekleyebiliriz?
* E-mail yollayarak,
* Tanıdıklarımız varsa onlar aracılığı ile,
* ve sizlerin aklına gelen başka fikirler
Kimler etkin olabilir?
* Şahıslar
* Tüm Sivil Toplum Örgütleri
* Siyasiler
* Mut Belediyesi
THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı
Hamdi TOPÇU
E-Mail : hamdi.topcu@thy.com
Rütbesi: 10 [?]
Tecrübe Puanları: 1.064
Sonraki Rütbe: 1.454
Cevap: THY'de Mut Uçağı
Biz THY içinde çalışmaların takipçisi olmaya çalışacağız. Etkili yöntem dışarıdan girdilerin daha başarılı olmasıdır. Mut sevdalılarına desteklerinden dolayı şimdiden teşekkürler. ERSUN
THY'na yeni alınan uçaklardan birisine ilçemiz MUT 'un (Mut - Mersin) isminin verilmesini arzu ediyoruz. Bu konuda Mut'lu pilotlarımız tarafından yapılan öneriyi desteklemenizi rica ederim.
Yeni alınan THY uçağına neden "Mut" ismi verilmelidir?
Mut, Toros dağlarının güney yamaçlarında kurulmuş yaklaşık 67 bin nüfusu olan bir ilçe olarak;
* Mut, Sivil Havacılığa hizmet vermektedir:
Seyrusefer İstasyon Cihazi ilçemiz sınırları içinde bulunmaktadır, V.O.R tüm THY pilotları tarafindan bilinir ve dünya sivil havacılığına hizmet vermektedir.
* Mut tarih dolu bir bölgedir:
Mut'un ne zaman kurulduğuna dair bulgular bizi M.Ö. 2000 yıllarına kadar götürür. Yapılan arkeolojik kazılarda bu tarihe kadar uzanan bulgulara rastlanmıştır. Tarih boyunca Hititler, Frigler, Persler, Seleukoslar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Karamanoğulları ve Osmanlı Devleti gibi pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığı bilinen ilçemiz en parlak günlerini Bizanslılar döneminde yaşamıştır. İlçemizin hemen her yerinde eski medeniyetlere ait kalıntılara rastlamak olasıdır. Bugün ayakta kalabilmiş ve gezilmeye değer belli başlı yapılar arasında Alahan Manastırı ve Dağpazarı kilisesi, Mut Kalesi, Mavga Kalesi, Taş Han, La'al Paşa Camii ve Dağ camii başta gelir.
* Mut zengin doğal güzelliklere sahip bir ilçedir:
Toros dağlarının muhteşem doğasını tadacak ve doğa harikası güzellikleri görüp gezebileceğiniz bir ilçedir Mut. Bu doğa harikası güzellikler içinde yakın zamanda tabiat anıtı olarak ünvan almış Yerköprü, Kırkpınar, Sason Kanyonu, Karaeşki, SİT alanı olarak barındırdığı dağ keçileri ile av turizmine de hizmet eden Kestel ve Kozlar kanyonu, bakmaya doyamayacağınız Göksu vadisi en başta gelenleridir. Göksu ırmağını besleyen çok sayıda irili ufaklı akarsu tam bu yörede Göksu'ya karıştığından bunların oluşturduğu vadiler ve kanyonlar ile doğal güzelliklerini sergiliyorlar.
* Mut bir kültür kentidir:
17. Yüzyılda yaşamış Ünlü Halk Ozanı Karacaoğlan'ın mezarı Mut'tadır. İlçeye bağlı Çukur (Karacaoğlan) köyünde, ozanın mezarının olduğu yere Kültür bakanlığı tarafından bir anıt yaptırılmıştır. Yine Mut çağımızın Karacaoglan'ı Musa Eroğlu'nun da memleketidir.
* Mut Zeytin ve Sofralık Kayısı diyarıdır:
Oldukça engebeli bir arazi yapısına sahip olan ilçede halkın büyük çoğunluğu hakim olan yörük kültürünün de etkisiyle tarım ve hayvancılıkla uğraşır. En önemli tarım ürünlerimiz Zeytin ve Kayısıdır. Türkiye'nin en yaşlı zeytin ağacına sahip bir ilçeyiz. Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'nce "Anıt Ağaç" olarak tespiti yapıldı ve ağacın yaşı bin 300 yıl olarak kayıtlara geçti.
Mut, dünyada ilk turfanda kayısının üretildiği ve piyasaya çıktığı yer olarak ünlenmiştir. Her yıl Haziran ayının ilk haftasında çeşitli sanatçıların katıldığı Kayısı Festivali düzenlenmektedir.
* "Enerji Üssü" olmaya aday bir ilçedir Mut:
Mut, ayrıca enerji üssü olmaya yakın aday kentlerden de birisidir. Gerek rüzgar, gerekse de güneş enerjisi santralleri çalışmalarına yer olarak elverişlidir.
Sıraladığım bu nedenlerden dolayı ilçemin yeni alınan THY uçağına adının verilmesini yeterince hak ettiği kanısını taşıyorum.
Rütbesi: 26 [?]
Tecrübe Puanları: 122.594
Sonraki Rütbe: 125.609
Neden olmasın?Gökyüzünde MUT isimli bir uçakla neden uçmayalım?Hastane sorunumuz çözüldü.Eğitim sorunumuz çözüldü.Kültürel ve sanatsal etkinliklerin yapılacağı alan sorunları çözüldü.Mut'un alt yapı sorunları çözüldü.İşsizlik sorunu çözüldü.Sulama sorunu çözüldü.Ürünlerinin değerlendirilmesi sorunu çözüldü.Kırk yıldır Milletvekili çıkaramama sorunu çözüldü. SIRA GELDİ MUT İSMLİ UÇAĞA..Neden olmasın?
Birde Mut'umuzun sorunlarına MUT uçağı ile havadan kuşbakışı bakalım.Belki sorunlarımızı gören olabilir,çözüm önerileri sunanlar olabilir..
Bana biraz Fransa Kraliçesi Mari Antuenet'in sözünü çağrıştırıyor gibi;Ekmak bulamıyorsanız Pasta yeyin.Bence MUt halkının birlikte hareket edeceği,kampanyalar düzenleyeceği öylesine temel sorunları var ki....Ne diyelim,İYİ UÇUŞLAR EFENDİM...
Rütbesi: 24 [?]
Tecrübe Puanları: 70.869
Sonraki Rütbe: 79.247
Cevap: Cevap: THY'de Mut Uçağı
Ben Sayın Hocam gibi düşünmüyorum...Dışarıda hangi platformda olursa olsun Mut adını duyurmaya çalışan hemşehrilerimiz varsa ve kendi ulaşabildikleri nisbette bu tanıtıma yardımcı oluyorlarsa ....onları sözlerle döverek değilde nazikçe bir teşekkürle karşılamak hakkıdır sanıyorum..Muttan bir vatandaş olarak Özden Türkön beyefendiye teşekkür ediyorum..
Rütbesi: 42 [?]
Tecrübe Puanları: 2.580.447
Sonraki Rütbe: 3.025.107
Mut'umuzun öncelikli sorunun ''MUT'' isimli bir uçak olmadığını bizde biliyoruz.Mut'umuzun tanıtımına katkı sağlayacak konularada duyarsız ve kayıtsız kalamayacağımız gibi destek olmaktanda ''Mutluluk'' duyarız.
Mut sevdasıyla küçücükte olsa şeyler yapmanın gayretindeyiz,olacagızda.Ne tesadüfdür ki bu tür teşebbüslerede hep Mut dışında yaşayan gurbetçiler öncülük etmektedir.
Rütbesi: 17 [?]
Tecrübe Puanları: 13.099
Sonraki Rütbe: 13.278
güneyden -iç anadoluya , konya, ankara, istanbul tüm uçuş yolları Mut'un üzerinden geçer. toros lara selam durur. toros'lardan bir güç alır. uçar yollarından, uzakları yakın eder. o zaman bir Uçağa da MUT ismini versinler. güzel olur. biz de Toros'lardan üzerimizden geçerken el sallarız.
Rütbesi: 22 [?]
Tecrübe Puanları: 38.533
Sonraki Rütbe: 49.025
İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde büyük, küçük tüm il ve ilçelerimizin; trafik, alt yapı, işsizlik vb. gibi problemlerle yaşadığı hepimizce bilinmektedir. Tabii ki, hepimiz ilgi alanlarımız, olanaklarımız ve maddi imkanlarımız doğrultusunda bir araya gelip kişisel olarak veya yerel yönetimlere destek olarak bu sorunlara çözüm bulmalıyız. Kısacası karamsarlığı bir yana bırakarak hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız. Ancak problemlerin çözülmesini beklerken de bizleri mutlu edecek fırsatları kaçırmamalıyız. İlçemizin adını göklerde dolaştırarak diğer ilçelerden ayrıcalıklı olmayı , Mut'un varlığından bile habersiz olanlarda bir merak ve tanıma isteği uyandırmayı hangimiz dilemeyiz ki !
İster turistik tanıtım isterse gurur vesilesi olsun bu gerçekten her il ve ilçeye kısmet olmayacak bir şans... Herhalde Silifkeliler de uzun bir süredir "Silifke" uçağı ile uçmaktan bir başka keyif alıyorlardır. Dolayısıyla biz Mutlular, bu şansı bize yaratan ve gerçekleştirmeye çalışan ata toprağına saygılı ve vefalı hemşehrimiz Kaptan Pilot sayın Özden Türkön'e sonsuz teşekkür borçluyuz.