Giriş yapmadınız.

Sayın ziyaretçi, MUT İLÇEMİZ NET sitesine hoş geldiniz. Eğer buraya ilk ziyaretiniz ise lütfen yardım bölümünü okuyunuz. Böylece bu sitenin nasıl çalıştığı konusunda ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer sitenin tüm olanaklarından faydalanmak istiyorsanız, kayıt yaptırmayı düşünmelisiniz. Bunun için kayıt formunu kullanabilir ya da bu bağlantıya giderek kayıt işlemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Eğer önceden kayıt yaptırdıysanız buradan giriş yapabilirsiniz.

gönül

Yönetici

  • "gönül" bir kadın
  • Konuyu başlatan "gönül"

Mesajlar: 863

Konum: mersin

Meslek: güzellik uzmanı

  • Özel mesaj gönder

1

Wednesday, June 6th 2018, 4:05pm

Patlıcanlı Kürdan Kebabı


Patlıcanlı Kürdan Kebabı

Kolay ama çok özenilmiş bir yemek tarifi.. Özenle hazırlanmış bir yemek sofranıza çok yakışacak...

Patlıcanlı kürdan kebabı için gerekli malzemeler:
1 kilo patlıcan,
300 gr. dana kıyma,
1 adet kuru soğan,
1 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı galeta unu,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
1 tutum maydanoz,
1,5 yemek kaşığı domates salçası,
2 adet domates,
6-7 adet köy biberi,
Yeteri kadar tuz,
1,5 su bardağı sıcak su,
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı: Kürdan kebabının yapımına köfteyle başlayabilirsiniz. Bunun için kuru sopan ve sarımsağı rendeleyin.
Üzerine köftelik kıyma ve baharatları da ekleyip iyice yoğurun.
Elde edilen köfte harcının kapağını kapatarak dinlenmesi için serin bir yere kaldırın.
Bu arada patlıcanları hazırlamaya geçebilirsiniz.
Patlıcanları pijamalı az yağ çekmesi için önceden yıkayıp iyice kurulayın.
Daha sonra çizgili olarak soyun ve dikine olacak şekilde 4 parçaya ayırın.
Elde edilen patlıcanları yaklaşık yarım saat kadar üzerine tuz serperek bekletin.
Bu sürenin sonunda acı suyunu iyice sıkıp kızgın yağda arkalı önlü hafif kızartın.
Bu işlem tamamlandıktan sonra köfte harcını patlıcanlarını büyüklüğüne bağlı olarak yuvarlayın.
Köfteleri de kızgın yağa atıp hemen çıkartın.
Domates ve biberi söğüş doğrayın.
Kızaran patlıcanın 2 parçasını artı şeklinde üst üste koyun.
Ortasına köfte yerleştirerek sırayla katlayın ve üzerine kürdan takın.
En son olarak söğüş domates ve birerden de birer tane kürdanın tepesinden geçirin.
Patlıcanlı kürdan kebabını borcama dizin.
Domates salçasını suyla açın ve arzu ederseniz içine biraz da baharat atarak yemeğin üzerine ilave edin.
Yağ kullanmanız doğru olmaz.
Patlıcan zaten yeterince yağ çeken bir sebzedir.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.






mutilcemiz_logo

mutilcemiz


Counter:

Hits heute: 539 | Hits gestern: 8,976 | Hits Tagesrekord: 32,785 | Hits gesamt: 10,773,035 | Klicks heute: 3,373 | Klicks gestern: 19,829 | Klicks gesamt: 115,483,281 | Alter (in Tagen): 2,519.1 | Gezählt seit: Jul 27th 2011, 11:39pm
Bu konuyu değerlendir
istatistikler

 

Web Stats